لوگوی دانشگاه شهید بهشتی، کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی و سازمان فناوری اطلاعات ایران.

در تمامی چارچوب‌ها و مراجع معماری سازمانی از جمله توگف (TOGAF) یا چارچوب ملی معماری سازمانی ایران(IEAF)، استفاده از ابزارهای طراحی و مدلسازی معماری سازمانی و ایجاد مخزن یکپارچه از خروجی‌های معماری (فراورده ها، بلوک های سازنده، تحویل دادنی ها) یکی از لوازم اصلی کار معماری محسوب شده، کما اینکه در هر رشته و حوزه دیگری نیز ابزارهای تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد (برای مثال انواع ابزارهای برنامه‌نویسی، تست و پیکربندی در حوزه نرم‌افزار) و اصولا انجام معماری سازمانی بدون بکارگیری ابزار تخصصی معماری و راه‌اندازی مخزن معماری بی‌معنا است.
استفاده از ابزار تخصصی معماری و ایجاد مخزن معماری منجر به تحقق اهداف زیر خواهد شد:

  • تضمین یکدستی خروجی‌ها (استفاده از ابزار باعث می‌شود که به‌راحتی استانداردهای مستندسازی و مدل‌سازی، به فراورده‌های معماری اعمال شود)
  • مقایسه ­پذیرساختن خروجی‌ها (اگر گروه‌های مختلف از ابزارهای استاندارد استفاده کنند، امکان مقایسه بین مدل‌ها فراهم می‌شود)
  • تسهیل مدیریت تغییرات (اعمال و کنترل تغییرات، کنترل ویرایش‌های مختلف)
  • افزایش بهره‌وری (کارها سریع‌تر، دقیق‌تر، گروهی و مطابق با استاندارد پیش می‌رود)
  • کنترل خودکار قواعد مدل‌سازی (مدل‌ها دارای قواعدی هستند که معمولاً از طریق ابزارها قابل اعمال هستند. این کار به تولید مدل‌های سازگار منجر می‌شود)
  • امکان شبیه‌سازی مدل‌ها و معماری‌ها (برخی از ابزارها امکان شبیه‌سازی عملکرد واقعی سیستم، قبل از ساخت آن را فراهم می‌آورند)
  • تسریع فرآیند اجرای معماری (مدل‌های یکپارچه و سازگار که به‌راحتی قابل مدیریت و دسته‌بندی بوده و بتوان به مدل‌های مادر یا فرزند آن دسترسی پیدا کرد، کمک زیادی به تسریع فعالیت‌های توسعه سیستم‌ها خواهد کرد)
  • امکان تلفیق مدل‌ها و فراورده‌های معماری (اغلب ابزارها قادر به ترکیب مخزن‌های اطلاعاتی مختلف و ارائه مدل‌های تلفیقی هستند)
  • تسهیل فرآیند انتشار معماری (ابزارهای معماری قادرند خروجی‌های معماری را به‌صورت خودکار به فرمت‌های گزارش متنی، جداول اطلاعاتی و یا صفحات وب تبدیل کنند)

معرفی دوره مدلسازی با ابزار معماری سازمانی:

در این دوره آموزشی، کارشناسانی که قصد کار عملی با ابزارهای معماری سازمانی را دارند، به صورت خلاصه کار با دو ابزار معماری سازمانی و مدلسازی با نمادهای معروفی همچون ArchiMate, BPMN, UML را فرا می گیرند. این دوره به صورت عملی (کارگاهی) برگزار می شود و شرکت کنندگان باید تمرین های کارگاهی را پشت سیستم در ابزار اجرا کنند.

دوره مدلسازی با ابزارهای معماری سازمانی

ثبت نام در دوره: این دوره صرفا به صورت سازمانی با درخواست سازمان متقاضی برگزار می شود. متقاضیان فردی می توانند از فرصت دوره های آموزشی که به صورت سالانه در همایش معماری سازمانی برای عموم برگزار می شود استفاده نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر یا درخواست برگزاری دوره، از بخش تماس با ما اقدام نمایید.

سوابق برگزاری دوره‌های آموزشی (کلیک کنید)

مشخصات دوره آموزشی مدلسازی با ابزار معماری سازمانی

عنوان دوره   دوره مدلسازی با ابزارهای معماری سازمانی 
Modeling using EA Tools
اهداف دوره  

در تمامی چارچوب‌ها و مراجع مطرح معماری سازمانی از جمله توگف (TOGAF) یا چارچوب ملی معماری سازمانی ایران(IEAF)، استفاده از ابزارهای طراحی و مدلسازی معماری سازمانی و ایجاد مخزن یکپارچه از خروجی‌های معماری (فراورده ها، بلوک های سازنده، تحویل دادنی ها) یکی از لوازم اصلی کار معماری محسوب شده، کما اینکه در هر رشته و حوزه دیگری نیز ابزارهای تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد (برای مثال انواع ابزارهای برنامه‌نویسی، تست و پیکربندی در حوزه نرم‌افزار) و اصولا انجام معماری سازمانی بدون بکارگیری ابزار تخصصی معماری و راه‌اندازی مخزن معماری بی‌معنا است.

در دوره مدلسازی با ابزار معماری سازمانی، کارشناسانی که قصد کار عملی با ابزارهای معماری سازمانی را دارند، به صورت خلاصه کار با دو ابزار معماری سازمانی و مدلسازی با نمادهای معروفی همچون ArchiMate, BPMN, UML را فرا می گیرند. این دوره به صورت عملی (کارگاهی) برگزار می شود و شرکت کنندگان باید تمرین های کارگاهی را پشت سیستم در ابزار اجرا کنند.

سرفصل مطالب  
  1. معرفی کاربردهای ابزارهای معماری سازمانی و نمونه محصولات مطرح
  2. معرفی دو ابزار منتخب معماری برای دوره آموزشی
  3. آموزش نحوه نصب، انجام تنظیمات و راه اندازی ابزارها 
  4. مدل سازی در ابزار (UML, BPMN, ArchiMate, …)
  5. نحوه تحلیل و ارزیابی مدل ها در ابزار
  6. قابلیت های انتشار خروجی و نتایج معماری
  7. امکانات پیشرفته ابزار برای مدیریت معماری سازمانی
پیش نیاز دوره

آشنایی کافی با معماری سازمانی یا گذراندن دوره مبانی معماری سازمانی (مقدماتی)

مخاطبین و شرکت‌کنندگان
  • تیم های مدیریت و نگهداشت معماری سازمانی
  • معماران سازمانی (کسب و کار، فناوری اطلاعات)
  • مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات، سازمان و روش ها 
  • تحلیل­گران و طراحان محصولات و سرویس ­های نرم افزاری
نحوه برگزاری به صورت سازمانی برای تیم کارفرما
مدت و زمان دوره 20 ساعت در قالب 5 جلسه 4 ساعته 
محل برگزاری  در محل سازمان کارفرما یا دانشگاه شهید بهشتی
مدرس

تیم فنی آزمایشگاه معماری سازمانی سرویس گرا

اشتراک‌گذاری محتوا: